Νέα

Βασιλιάς Rafa…ο 12ος!

Με εκπλητική εμφάνιση αντάξια του τίτλου του «Βασιλιά» της χωματινης επιφάνειας, ο Rafael Nadal κατάκτησε τον τίτλο του Roland Garros για 12η φορά, διευρύνοντας το ρεκόρ του στο Grand Slam του Παρισιού! Ο Ισπανός, επιβλήθηκε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 του Dominic Thiem, παρα τις προσπάθειες του Αυστριακού για δευτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό!

Τι και αν περνάνε τα χρόνια, τι και αν είναι ο 12ος τίτλος του Ισπανού στο Roland Garros, η συγκίνηση και ο πανηγυρισμός παραμένει. «Είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω», δήλωσε στα γαλλικά αμέσως μετα την ολοκλήρωση του τελικού με δάκρυα στα μάτια.

Με τον τίτλο αυτό ο Nadal έφτασε τα 18 Grand Slam στην καριέρα του, μολις δύο λιγότερα από τον Roger Federer. «Απλά προσπαθώ να ακολουθήσω το δρόμο μου. Νιώθω τυχερός με όσα μου έχουν συμβεί. Και αν, στο τέλος της καριέρας μου, έχω καταφέρει να κερδίσω 2 ακόμα Grand Slam και να είμαι πιο κοντά στον Roger, θα είναι κάτι απίστευτο. Απολαμβάνω όταν βρίσκομαι στα γήπεδα του Roland Garros. Τώρα για το τι θα γίνει στο μέλλον, θα δούμε. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερό μου για να συνεχίσω να απολαμβάνω το τένις, να δίνω ευκαιρίες στον εαυτό μου για να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο και θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ερωτούμενος για το ρεκόρ του Ελβετού.

Στον τελικό της Κυριακής που οδ’ηγησε στην κατάκτηση του 12ου τίτλου στο Roland Garros, ο Nadal κλήθηκε να αντιμετωπίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Dominic Thiem και για δύο ώρες ο τελικό ήταν αμφίροπος, με τους δύο αθλητές να μοιράζονται τα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ όμως ο Ισπανός «άλλαξε» ταχύτητα κατακτώντας το με 6-1 σε 24 λεπτά! «Έπρεπε να βρω λύσεις στις επιστροφές και να μην του επιτρέπω να επιτίθεται», δήλωσε ο Ισπανός μετα το παιχνίδι.

Το 4ο σετ κύλησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και παρά την αντίσταση του Αυστριακού ο Nadal ολοκλήρωσε τον τελικό σε λιγο παραπάνω από 3 ώρες κερδίζοντας τα 12 από τα 14 τελευταία games και κλείνοντας με 6-1 το τελευταίο σετ.

Photo Credits:Clive Brunskill / Getty Images

stratos chiotisΒασιλιάς Rafa…ο 12ος!