Νέα

Επιστροφή για Τσιτσιπά με Ultimate Tennis Showdown

Ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση στην επιστροφή του στη δράση κάνοντας το 2 στα 2 στα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο νεοσύστατο τουρνουά με την ονομασία Ultimate Tennis Showdown (UTS).

Η ιδέα και διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά έρχεται από τον προπονητή του Στέφανου, Patrick Mouratoglou, ο οποίος εδώ και καιρό εμφανίζεται υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού του αθλήματος και μέσω αυτού του τουρνουά θέλει να προσελκύσει περισσότερους και νεαρότερους φιλάθλους.

Οι αγώνες του UTS αποτελούνται από τέσσερα games των 10 λεπτών στα οποία οι παίκτες σερβίρουν εναλλάξ για 2 διαδοχικές φορές, με ξαφνικό θάνατο διαθέσιμο εάν το σκορ είναι 2-2 μετά και τα τέσσερα πρώτα games.

Υπάρχει ένα χρονικό όριο 15 δευτερολέπτων μεταξύ των πόντων, ενώ οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν «UTS Cards» για να δώσουν στους εαυτούς τους ένα πλεονέκτημα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η περικοπή του σερβίς του αντιπάλου κατά ένα, η αύξηση του δικού τους σερβιρίσματος κατά ένα ή η απόκτηση περισσότερων του ενός πόντων σε έναν winner.

Οι προπονητές είναι εν τω μεταξύ σε θέση να χρησιμοποιήσουν έναν βομβητή για να καλέσουν διάλλειμα 30 δευτερολέπτων για να συμβουλεύσουν τους παίκτες μία φορά σε κάθε game, το οποίο οι θεατές μπορούν να ακούσουν για τους σκοπούς της τακτικής γνώσης. Ο Mouratoglou παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο κανόνας UTS που θα ήθελε περισσότερο να εφαρμοστεί στο παραδοσιακό τένις, εάν του δοθεί η επιλογή.

Ο καθένας έχει ένα «πορτοφόλι» που σχετίζεται με την παγκόσμια κατάταξή τους, ξεκινώντας από $ 5.000 μέχρι τα $ 30.000, με τον νικητή να παίρνει το 70 τοις εκατό και το χαμένο 30 τοις εκατό από το συνδυασμένο ποτ.

Ο Mouratoglou τονίζει ότι δεν θέλει να αλλάξει το τένις και οραματίζεται το UTS να τρέχει παράλληλα με το πρόγραμμα των ATP και WTA ως μέσο επέκτασης της βάσης των θαυμαστών του αθλήματος.

Πηγή: Sky Sports / Cameron Hogwood
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Simon Cambers

stratos chiotisΕπιστροφή για Τσιτσιπά με Ultimate Tennis Showdown