Νέα

Επιτεύγματα Zverev vs «Big 4»

Ο Alexander Zverev στην ηλικία των 21 ετών κέρδισε την Κυριακή τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, στο ATP Finals και έστειλε ηχηρό μήνυμα, ενόψει της συνέχειας. Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος στην καριέρα του, στην οποία έχει κατακτήσει 3 Masters τίτλους, έχει 23 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, 175 νίκες καριέρας και το Νο. 3 είναι το career high του.

Γι’ αυτούς τους λόγους και η ATP συνέκρινε τα επιτεύγματά του, με τα αντίστοιχα των «Big 4», όταν βρισκόντουσαν στην ηλικία του.

Αναλυτικά όλα όσα είχαν κατορθώσει να κάνουν τόσο νωρίς στην καριέρα τους οι τέσσερις σπουδαιότεροι τενίστες της εποχής:

1)Rafael Nadal: O πιο επιτυχημένος τενίστας σε αυτήν την ηλικία είχε καταφέρει να κερδίσει 23 τίτλους, να φτάσει στις 254 νίκες καριέρας και να είναι στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Άξιο αναφοράς είναι ότι ανάμεσα στους τίτλους του υπήρχαν 3 Grand Slam και 9 Masters!
Λιγότεροι από 200 τενίστες στην ιστορία του τένις έχουν κερδίσει τόσα ματς, όσα είχε κερδίσει ο Ναδάλ στην ηλικία των 21 ετών.

2)Novak Djokovic: Είχε περίπου τα ίδια επιτεύγματα με τον Zverev. Είχε κατακτήσει 11 τίτλους, είχε φτάσει και εκείνος έως το Νο. 3 του κόσμου και είχε 185 νίκες καριέρας. Ήταν μερικές μέρες μικρότερος από τον Γερμανό, όταν είχε κερδίσει και εκείνος το πρώτο του ATP Finals έχοντας φτάσει και αυτός μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

3)Roger Federer: Ο παίκτης με τα καλύτερα στατιστικά όλων των εποχών, είναι γνωστό πως δεν είχε ξεκινήσει τόσο εντυπωσιακά την καριέρα του. Στην ηλικία του Zverev o Ελβετός είχε career high το Νο. 4 του κόσμου, 6 τίτλους μόλις έξι φορές σε τουρνουά της ΑΤΡ, σε αντίθεση με τον Γερμανό που έχει κατακτήσει 10 τίτλους μέχρι τώρα και 178 νίκες.

4)Andy Murray: Είχε φτάσει ως το Νο. 4 του κόσμου και είχε 155 νίκες, 20 λιγότερες από τον Γερμανό. Ανάμεσα στους 8 τίτλους του Βρετανού, ήταν 2 Masters, στο Σινσινάτι και στη Μαδρίτη. Είχε επίσης αγωνιστεί στο πρώτο του major τελικό σ’ αυτή την ηλικία, στο US Open.

userEditorΕπιτεύγματα Zverev vs «Big 4»