Νέα

Η Serena προκάλεσε αλλαγές…

Όταν η Serena Williams επέστρεψε στην αγωνιστική δράση οκτώ μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, είχε κατρακυλήσει από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Νο 451.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ειδικά σχεδιασμένη ολόσωμη φόρμα που φόρεσε για λόγους ασφάλειας στο ντεμπούτο της στο Γαλλικό Open, έλαβε αρνητικές κριτικές από πολλούς, με τον πρόεδρο της γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις να τη χαρακτηρίζει ως «μη σεβαστή» για το παιχνίδι και να προτείνει να την απαγορεύσουν.

Έπειτα από μια σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της WTA, της Ένωσης Παικτριών της WTA και του Συμβουλίου των WTA Τουρνουά, οι κανόνες αναφορικά με τα προαναφερθέντα προσαρμόστηκαν με στόχο τη δικαιοσύνη, τη κοινή λογική αλλά και για το καλό του ίδιου του αθλήματος.

«Αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν πλήρως τους παίκτες στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση, διατηρώντας ταυτόχρονα τα υψηλότερα πρότυπα αθλητικού ανταγωνισμού και δικαιοσύνης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του WTA Steve Simon σε δήλωση.

  • Αλλαγή στο seeding

Πλέον, οι παίκτριες που επιστρέφουν στα γήπεδα μετά τη γέννηση ενός παιδιού θα επωφελούνται μιας ειδικής κατάταξης για διάστημα τριών χρόνων.

Επιπλέον οι παίκτριες που επιστρέφουν από τραυματισμό (μεγαλύτερο του ενός έτους) θα επωφελούνται επίσης ειδικής κατάταξης σε 12 τουρνουά.

Η θρύλος του αθλήματος Martina Navratilova, χαρακτήρισε τις αλλαγές ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Μετά τη γέννηση ενός μωρού ή μια χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, μπορείς να είσαι εξίσου καλή όπως και πριν, απλά δεν έχεις παίξει για 12 ή 18 μήνες. Γι ‘αυτό καλύτερα να κάνετε λάθος από την πλευρά της δικαιοσύνης και να κατατάξετε αυτές τις αθλήτριες – και ίσως να τις κατατάξετε λίγο υψηλότερα.»

  • Αλλαγές στον τρόπο ντυσίματος

Όσον αφορά την αποδεκτή ενδυμασία, οι γυναίκες θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να φορούν κολάν ή ολόσωμες φόρμες χωρίς να χρειάζεται να φορούν φούστα ή φόρεμα από πάνω τους.

Η Navratilova χαρακτήρισε την κίνηση καθυστερημένη. «Οι κανόνες δεν ακολουθούσαν τη μόδα και την εξέλιξη των αθλητικών ενδυμάτων», δήλωσε η Navratilova.

Στο Λονδίνο, η Billie Jean King, μία εκ των ιδρυτών της WTA, ενθουσιάστηκε με τους νέους κανόνες. «Είμαι ευτυχής που βλέπω αυτούς τους κανόνες να αλλάζουν στο WTA Tour για να συνεχίσουν να προστατεύουν τις παίκτριες μας στο χώρο εργασίας τους και να τους επιτρέπουν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε η King.

«Η κατάταξη των παικτριών και οι κλήρωση των τουρνουά θα είναι τώρα ακριβέστεροι, ωφελώντας έτσι τελικά τους οπαδούς. Οι παίκτριες μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην WTA Tour με τους δικούς τους όρους και αυτοί οι νέοι κανόνες παρέχουν προστασία για την υγεία τους, την οικογένειά τους και την καριέρα τους.»

Πηγή: The Washington Post
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Michel Euler / AP

userEditorΗ Serena προκάλεσε αλλαγές…