Νέα

Η Svitolina στους ημιτελικούς του Wimbledon

Η  Elina Svitolina  η Νο 8 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη πέρασε στους ημιτελικούς του Grand Slam του Wimbledon για πρώτη φορά αφού νίκησε την Karolina Muchova με 7-5, 6-4.

H Svitolina δήλωσε:

«Νοιώθω καταπληκτικά, προσπαθώ να μη το σκέφτομαι πολύ πια, καθώς προσπαθούσα να μη σκέφτομαι το γεγονός ότι δεν έχω κερδίσει ποτέ στα προημιτελικά στο παρελθόν. Έτσι το τουρνουά συνεχίζεται.»

«Έμαθα να είμαι υπομονετική γιατί είχα πολλούς δύσκολους αγώνες στα προημιτελικά, σε κάποιους από αυτούς ήμουν πολύ άτυχη καθώς δεν ήμουν 100% σε φόρμα.»

«Αυτό είναι επίσης εμπειρία, γιατί πρέπει να μάθεις να κάνεις καλή διαχείριση της ενέργειάς σου, να να εργάζεσαι έξυπνα, να προγραμματίζεις σωστά τις προπονήσεις σου, να κάνεις σωστή ανάκαμψη και να κάνεις ότι «δουλεύει» σε εσένα. Αυτός είναι ο τρόπος, να μάθεις τι λειτουργεί σε εσένα, για το σώμα σου, για το μυαλό σου. Είναι μια εμπειρία, αυτό έμαθα.»

«Νομίζω το πιο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να κάνω τον αγώνα έτσι ώστε να την πιέσω στην φυσική και σωματική της κατάσταση, επειδή προφανώς ήξερα πως έπαιξε εχθές 3 ώρες και πως ήταν σωματικά κουρασμένη, για αυτό έπρεπε να τρέχω πολύ.»

«Νομίζω τελικά αυτό το αγωνιστικό πνεύμα με βοήθησε πραγματικά να βρω το παιχνίδι μου και να επανέλθω στον αγώνα. Το πρώτο set σίγουρα ήταν το κλειδί.»

Πηγή: wtatennis.com

Πηγή Εξωφύλλου: Jimmie 48 Photography

 

 

alexandra mpampaliΗ Svitolina στους ημιτελικούς του Wimbledon