Νέα

ΙΣΠΑΝΟΙ, ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!

Ο λόγος για τον Rafael Nadal και την Garbine Muguruza που αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 2017 από την ITF στις κατηγορίες Μονό Ανδρών και Μονό Γυναικών αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το μακρινό 1998 όταν οι Pete Sampras και Lindsay Davenport από τις ΗΠΑ είχαν λάβει τα αντίστοιχα βραβεία.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες ξεχωρίζει η βράβευση της Martina Hingis που μαζί με την συμπαίκτρια της Yun-Jan Chan αναδείχθηκαν κορυφαίο δίδυμο στην κατηγορία Διπλό Γυναικών. Η Ελβετίδα τενίστρια κλείνει έτσι μια λαμπρή καριέρα στο άθλημα και αυτή η βράβευση ήταν το κερασάκι στην τούρτα για αυτήν, λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόσυρσης της.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών κορυφαίο δίδυμο αναδείχθηκε αυτό των Lukasz Kubot και Marcelo Melo οι οποίοι έκλεισαν τη χρονιά στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις κατηγορίες των juniors τα βραβεία δόθηκαν στον Αργεντινό Axel Geller και στην μόλις 15 χρονών Αμερικανίδα Whitney Osuigwe που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να αναρριχηθεί από το Νο 95 στο Νο 1 κατακτώντας το Roland Garros αλλά και το Fed Cup.

Αξίζει να αναφέρουμε και τους νικητές στις αντίστοιχες κατηγορίες με αναπηρικό αμαξίδιο. Πρόκειται για τον επίσης Αργεντινό Gustavo Fernandez στους άντρες και την Γιαπωνέζα Yui Kamiji που κατακτάει τον τίτλο για δεύτερη φορά. Για πρώτη φορά δόθηκε βραβείο και στην κατηγορία Quad, όπου κορυφαίος αναδείχθηκε o David Wagner, που έκλεισε τη χρονιά στο Νο 1 για 8η φορά στην καριέρα του.

Αναλυτικά οι ITF World Champions του 2017:

Men’s Singles: Rafael Nadal 
Women’s Singles: Garbine Muguruza 
Men’s Doubles: Lukasz Kubot / Marcelo Melo
Women’s Doubles: Yun-Jan Chan / Martina Hingis
Boys’ Combined: Axel Geller
Girls’ Combined: Whitney Osuigwe
Men’s Wheelchair: Gustavo Fernandez
Women’s Wheelchair: Yui Kamiji
Quad Wheelchair: David Wagner

userEditorΙΣΠΑΝΟΙ, ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!