Νέα

Κορονοϊός – Τζόκοβιτς 1-0

Ούτε ο Djokovic δεν μπόρεσε να μείνει αήττητος από τον κορονοϊό. Μόλις εχθές έσκασε σαν βόμβα στον τενιστικό κόσμο ότι ο ίδιος και η σύζυγός του μετά την επάνοδό τους στη Σερβία κρίθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ τα παιδιά τους είναι αρνητικά στα πρώτα τεστ.

Το γεγονός πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις, ενώ τα βέλη στρέφονται εναντίον του Djokovic καθώς ο τελευταίος πρόσφατα υπήρξε διοργανωτής του Adria Tour στην Κροατία, μιας εκδήλωσης που έληξε άδοξα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά την ανακοίνωση ότι ο Grigor Dimitrov, ένας από τους διαγωνιζόμενους είναι θετικός στον ιό.

Ο Djokovic γρήγορα προέβη στην «απολογία του» μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram επισημαίνοντας ότι λυπάται βαθιά για το γεγονός ότι μια αθλητική διοργάνωση με φιλανθρωπικό σκοπό κατέστη επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ανέλαβε την ευθύνη για «βεβιασμένες» αποφάσεις και λανθασμένη εκτίμηση της πορείας του κορονοϊού.

Ωστόσο ο Djokovic δεν έκανε καμία δήλωση για τις κατηγορίες περί ανεύθυνης στάσης μετά τον αγώνα στο Adria Tour όπου εθεάθη να διασκεδάζει σε κλαμπ χωρίς να τηρεί τις απαραίτητες για τον κορονοϊό προφυλάξεις. Μπορεί ένα δημόσιο «λυπάμαι» να ξεπληρώσει το συναισθηματικό τίμημα της στάσης αυτής ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια του παγκόσμιου τένις; Η θέση ευθύνης τελικά βαραίνει περισσότερο από τη νόσο…

πηγή: https://edition.cnn.com

εικόνα: https://www.gettyimages.com

maria chamilakiΚορονοϊός – Τζόκοβιτς 1-0