Νέα

Μετανοεί ο Rodger Federer για το ελβετικό του πρόσωπο;

Αντιμέτωπος με το τίμημα της συνεργασίας του με την Ελβετική τράπεζα βρέθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσφατα καθώς κατηγορήθηκε από την φημισμένη έφηβη ακτιβίστρια Greta Thunberg ότι η δράση του αποσκοπεί στο κέρδος και δεν συνάδει με τα περιβαλλοντικά αισθήματα ενώ παράλληλα η Greta και οι υποστηρικτές της του καταλόγισαν πως ολιγώρησε για την κλιματική επιβάρυνση στην Αυστραλία.

Με μια διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό της Ελβετικής Τράπεζαν Credit Suisse παίζοντας τένις με ολοφάνερη συμβολική υποδήλωση για τον ν.3 σε κατάταξη τενίστα οι έφηβοι ακτιβιστές προσπάθησαν να διατρανώσουν τη θέση τους.

Ο Φέντερερ όμως δεν έμεινε αμέτοχος και προσπάθησε να εξηγήσει στους κατηγόρους του ότι ακόμη και αν η θέση του είναι μία θέση ευθύνης καθώς ασκεί μεγάλη επιρροή δεν είναι εφικτή η συνεχής παρέμβασή του πάνω σε όλα τα προβλήματα και ότι ο ίδιος μαζί με την ίδια του την οικογένεια έχει γίνει θύμα των αποτελεσμάτων της κλιματικής καταστροφής στο Αυστραλιανό Όπεν. Τόνισε επίσης ότι η προσωπική επίθεση και στοχοποίηση δεν είναι σωστός τρόπος διαμαρτυρίας και αποπροσανατολίζει από τα ίδια τα προβλήματα.

Πρέπει να σημειωθεί άλλωστε ότι ο μεγάλος εκπρόσωπος του τένις δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά σε μεγάλο βαθμό μέσω του οργανισμού Φέντερερ δωρίζοντας υπέρογκα ποσά για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών της Αφρικής.

πηγή: https://www.tennis.com/

εικόνα: https://www.gettyimages.com/

 

maria chamilakiΜετανοεί ο Rodger Federer για το ελβετικό του πρόσωπο;