Νέα

Νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν η Σοφία Κένιν

Ο πρώτος μεγάλος τίτλος της Σοφίας Κένιν έφτασε στο Αυστραλιανό Όπεν το Σάββατο, καθώς ξεπέρασε την πρόκληση της Garbiñe Muguruza, κέρδισε τα τρία σετ και μόλις στα 21 της χρόνια κατέκτησε το πρώτο major τίτλο της καριέρας της. Ενώ πολλοί σχολιαστές επεσήμαναν ότι το παιχνίδι της μπορεί να στερείται ενός φυσικού μεγάλου όπλου, εκείνο που της αναγνώρισαν ήταν η ψυχραιμία που δείχνει στον αγώνα.

Παρότι έχασε στο πρώτο σετ με 6-4, η 21χρονη έσπασε την αντίσταση της Muguruza και κέρδισε τα δύο επόμενα σετ με 6-2 και 6-2. Το κλειδί του αγώνα, όμως ήταν το πέμπτο γκέιμ του πέμπτου σετ. Στο σημείο αυτό, η Muguruza προηγήθηκε με 0-40 και ήταν να πάρει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Τότε η Κένιν έκανε το απίστευτο: έσβησε τα τρία μπρέικ με τρεις από τους καλύτερους πόντους του αγώνα. Με δύο backhands down the line και ένα forehand down the line έγραψε το 40-40 και στη συνέχεια με άσο και forehand winner κράτησε το σερβίς της.

Μετά από περίπου δυο ώρες αγώνα  και ανατροπών, η Κένιν κατάφερε να κάνει τελικά το μπρέικ και να πανηγυρίσει τον μεγαλύτερο τίτλο της ζωής της.

Η Αμερικανίδα μετά την νίκη της στο Grand Slam το Σάββατο, δήλωσε σε συνέντευξή της στους δημοσιογράφους τις δυσκολίες που πέρασε. Δήλωσε:

οι άνθρωποι με αγνοούσαν διότι δεν ήμουν το ψηλότερο παιδί όταν ήμουν μικρή.  Δεν έλεγαν τα καλύτερα για εμένα, αλλά ο μπαμπάς μου πίστευε σε μένα, δεν το άκουγε αυτά. «

Στήριγμα καθ όλη την πορεία της Κένιν είναι ο πατέρας και ο προπονητής, Alex, ένας Ρώσος που μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη και οδηγούσε ταξί τη νύχτα ενώ μελετούσε αγγλικά την ημέρα. Ένας αυτοδίδακτος προπονητής που η κόρη του περιγράφει με υπερηφάνεια ως «τρελά έξυπνο», ένα πατέρα που είχε πάντα πλήρη πεποίθηση στην ικανότητα της κόρης του να φτάσει στην κορυφή του παιχνιδιού.

πηγή : wtatennis.com

φωτογραφία : ausopen.com

agni varthalitiΝικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν η Σοφία Κένιν