Νέα

Ξεκίνημα του ATP Cup με ήττα της Ελλάδας

   Νέο εγχείρημα για την ATP οι αγώνες μεταξύ ομάδων απ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Πρωταγωνιστική θέση στο ξεκίνημα είχαν η Αυστραλία και η Ελλάδα με τις ομάδες τους. Στην Ελληνική ομάδα ο Τσιτσιπάς με τον Περβολαράκη ήρθαν αντιμέτωποι με τους Αυστραλούς Shapovalov και τον Auger-Aliassime. Ωστόσο, το ξεκίνημα γι’ αυτούς δεν στάθηκε τυχερό με καθαρή ήττα 3-0 στους αγώνες παράτασης.

      Ο Shapovalov το ν. 1 στη χώρα του δήλωσε υπερήφανος που αγωνίστηκε κατά του Τσιτσιπά και πέτυχε μια νίκη με 7-6(6), 7-6(4) στα σετ. Οι δυο Έλληνες συνεργάστηκαν περίφημα για να ισοφαρίσουν στα πέντε σετ αλλά όταν ο αγώνας οδηγήθηκε σε παράταση οι Αυστραλοί ανέτρεψαν την κατάσταση. Από την άλλη, ο Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι η ήττα του με 1-3 οφειλόταν στην αδυναμία του να αντιληφθεί την τεχνική που έπρεπε να υιοθετήσει και στο ότι δεν εκμεταλλεύθηκε αρκετά καλά την ευκαιρία της παράτασης. Στον αγώνα επανήλθε δυναμικά και ο Αυστραλός Auger-Aliassime ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη με 6-1, 6-3 απέναντι στον νέο σε εμπειρία Περβολαράκη σε ATP Cup, ενώ στο παρελθόν υπήρξε φιναλίστ για τρεις φορές.

Το ταξίδι δεν τελείωσε βέβαια για τους Έλληνες αφού θα διαγωνιστούν στις 6/1 με τη Γερμανία. Με ή χωρίς την Ελλάδα ωστόσο οι αγώνες συνεχίζονται δυναμικά στο Περθ, το Μπρίσμπεϊν και το Σίδνεϋ της Αυστραλίας ενώ οι οκτώ φιναλίστ θα κριθούν σε έναν τελικό στο Σίδνεϊ την ερχόμενη Πέμπτη.

πηγή:  https://www.atpcup.com/articles

εικόνα: https://www.atpcup.com/articles

maria chamilakiΞεκίνημα του ATP Cup με ήττα της Ελλάδας