Νέα

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ

   Η ATP δημοσίευσε πρόσφατα τις αμοιβές των μεγάλων τεσσάρων παικτών τένις της γενιάς. Μεταξύ αυτών και ο R. Nadal που θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης για τη φετινή χρονιά με κασέ 16.5 εκ. σε σύνολο με τα bonus και έτσι έρχεται δεύτερος μετά την ιστορική αμοιβή του N. Djokovic το 2015 με 21,6 εκ. ευρώ. Μάλιστα η αμοιβή του θεωρείται η τρίτη καλύτερα μέχρι σήμερα στην ιστορία των ATP.

   Βέβαια η αμοιβή δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τους τίτλους ή τους τελικούς στους οποίους μπορεί να φτάνει ένας παίκτης ή ακόμα και με την κατάταξη στην οποία μπορεί να βρίσκεται παγκοσμίως. Ο R. Nadal για παράδειγμα συμμετείχε μόνο σε 13 τουρνουά και δεν διήνυσε την πιο παραγωγική χρονιά του από άποψη τίτλων και τελικών. Ήταν όμως στο σύνολο εκπληκτική η απόδοσή του καθώς από τα 13 συμμετοχής του στα 4 ήταν πρωταθλητής στο 1 φιναλίστ και στα 7 ημιφιναλίστ.

   Οι αμοιβές έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια στο τένις όπως παρατηρούν και οι ίδιοι οι αθλητές. Πλέον είναι ευκολότερο για τους «μικρότερους» σε κατάταξη αθλητές να φτάσουν σε ένα υψηλότερο κασέ και να βιοπορίζονται με μεγαλύτερη άνεση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόνο οι κορυφαίοι τέσσερις έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 10 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ όλες οι περιπτώσεις που αυτό έγινε δυνατό αφορούσαν τα τελευταία χρόνια από το 2012 και έπειτα.

πηγή: https://www.atptour.com

εικόνα: https://www.statista.com

 

maria chamilakiΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ