Νέα

Ο Djokovic τα κατάφερε!

O Novak Djokovic ήταν ο μεγάλος νικητής της επικής αναμέτρησης των ημιτελικών του Wimbledon απέναντι στον Rafael Nadal, επικρατώντας με 6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 5 ώρες σε διάρκεια.

Ο αγώνας χωρίστηκε σε δυο ημέρες, καθώς άργησε αρκετά να ξεκινήσει, εξαιτίας ενός άλλου «μαραθώνιου» ημιτελικού, ανάμεσα στον Kevin Anderson και στον John Isner (Διαβάστε: Ο Anderson πάει τελικό!). Την Παρασκευή έγιναν τα πρώτα 3 σετ και το Σάββατο τα άλλα 2, συμπεριλαμβανομένου και του επικού 5ου σετ, που χρειάστηκε 18 games για να ολοκληρωθεί.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, ήταν πως έγινε με κλειστή οροφή, σε ολόκληρη τη διάρκειά της. Χθες η οροφή ήταν αναγκαία, καθώς ο αγώνας ξεκίνησε λίγο πριν δύσει ο Ήλιος στο Λονδίνο. Σήμερα η οροφή έμεινε κλειστή, εξαιτίας του κανονισμού που επιτρέπει το άνοιγμά της μόνο αν συμφωνήσουν και οι δυο παίκτες.

Αυτή ήταν η 52η συνάντηση των δυο αυτών μεγάλων πρωταθλητών, με τον Nole να κερδίσει για 27η φορά τον Rafa (27-25). Μια σημαντική νίκη για τον Djokovic, αφού προκρίθηκε στον πρώτο του Grand Slam τελικό από το US Open του 2016. Σήμερα στις 16:00 θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον 13ο Grand Slam τίτλο του και 4ο στο Wimbledon, απέναντι στον Kevin Anderson.

userEditorΟ Djokovic τα κατάφερε!