Νέα

Συνέντευξη Τσιτσιπά στο «The Times»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατά την διάρκεια του μεγαλύτερου grand slam του Wimblendon, μίλησε στην εφημερίδα “The Times” για τα προτερήματα ορισμένων κορυφαίων τενιστών.

Ο Στέφανος στη συνέντευξη του στο «The Times» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 33χρονο Ισπανό τενίστα, Rafael Nadal. Συγκεκριμένα είπε “Έχει το καλύτερο forehand, την καλύτερη νοοτροπία και το πιο μαχητικό πνεύμα. Είναι ένας από τους δυσκολότερους στο tour. Πρέπει να κερδίσεις δύο παίκτες και όχι μόνο έναν, όταν παίζεις απέναντί του. Είναι σαν να παίζεις κόντρα σε δύο τενίστες».

Έκτος από τον Nadal, ο Τσιτσιπάς σχολίασε επίσης τον 32χρονο Σέρβο, Novak Djokovic. “Το forehand του είναι καλό αλλά το backhand του είναι το κάτι άλλο. Ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ. Ο έλεγχος και η ακρίβεια στα χτυπήματά του, είναι απίστευτα».

Για τον Dominic Thiem είπε: “Με αυτή την ένταση και την ταχύτητα στα χτυπήματά του, είναι σαν ένας δεξιόχειρας Rafael Nadal. Το one-handed backhand του είναι πολύ καλό ενώ το forehand του απίστευτο, πολύ επικίνδυνο χτύπημα”.

Από τις δηλώσεις του δεν έλειπε ο 24χρονος Nick Kyrgios, τον οποίο ο Στέφανος χαρακτήρισε ως τον πιο ταλαντούχο τενίστα. “Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους. Μπορεί να βγάζει άσους όποτε θέλει. Αν πραγματικά το ήθελε, θα μπορούσε να είναι στο Top 3”.

Τέλος, ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τον ίδιο, σχετικά με το τι έχει προσκομίσει μέχρι τώρα από το τένις, αλλά και για την πορεία του ως σήμερα. “Το τένις μου έμαθε αυτογνωσία, πειθαρχία, συμπεριφορά, ηθική, σεβασμό και να παίρνω σημαντικές αποφάσεις. Χρωστάω τα πάντα σε αυτό το άθλημα, με το οποίο μεγάλωσα, έμαθα και απέτυχα τις περισσότερες φορές. Το τένις με αντιπροσωπεύει και είναι όλα όσα έχω. Το τένις είναι η ζωή μου”.

Πηγή:thetimes.co.uk
Φωτογραφία:gettyimages

elena kelliΣυνέντευξη Τσιτσιπά στο «The Times»