Νέα

Τίτλος για τον Thiem πριν το Roland Garros

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, ο Dominic Thiem αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Open της Λυόν αφού κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό επί του Γάλλου Gilles Simon.

Αν και μεγάλο φαβορί του τουρνουά ο Αυστριακός δυσκολεύτηκε αρκετά για να φθάσει στον τίτλο αφού όπως και στον τελικό χρειάστηκε 3 σετ τόσο στον ημιτελικό όσο και στον προημιτελικό για να κάμψει την αντίσταση των αντιπάλων του.

Στον τελικό μάλιστα απέναντι στον Simon έπρεπε να κάνει την ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ ενώ κέρδισε το 2ο σετ με 7-6. Ο Γάλλος σε αυτό το σημείο φάνηκε να χάνει την αυτοπεποίθηση του και τον αρχικό ενθουσιασμό από το κοινό που φυσικά τον υποστήριζε και έχασε εύκολα το 3ο σετ με 6-1.

 

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας για τον Αυστριακό και 7ος στο χώμα ενώ ήταν ο 2ος φετινός μετά το Open του Buenos Aires στην Αργεντινή.

Με ανεβασμένη ψυχολογία λοιπόν ο Thiem θα ταξιδέψει στο Παρίσι για το κορυφαίο χωμάτινο τουρνουά Roland Garros όπου θα κληθεί να αποδείξει την ανοδική του πορεία απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα.

userEditorΤίτλος για τον Thiem πριν το Roland Garros