Νέα

Τελικός Wimbledon με Federer-Djokovic!

Ο Federer κέρδισε στον ημιτελικό της Παρασκευής τον Rafael Nadal με 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4 και έτσι κέρδισε μια θέση για 12η φορά στον τελικό του τουρνουά του Wimbledon όπου και θα έρθει αντιμέτωπος με το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη Novak Djokovic.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Είναι πάντα πολύ ωραίο να παίζω ενάντια στον Rafa εδώ, ειδικά καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παίξαμε εδώ ξανά. Το αποκορύφωμα ήταν στο τέλος, με το τρελό τελευταίο παιχνίδι. Είχε τα πάντα στο τέλος, το οποίο ήταν υπέροχο. Απλώς είμαι ανακουφισμένος που όλα φτάσανε σε αυτό το σημείο. Σίγουρα θα καταλήξει σαν ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες που θα αναπολώ, γιατί είναι με τον Rafa, είναι στο Wimbledon όπου το πλήθος είναι πολύ θερμό και  δοτικό και με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ένιωσα πως έπαιξα καλά καθ’ όλη την διάρκεια των τεσσάρων τουρνουά. Είμαι χαρούμενος.»

Ο 37 χρονος γίνεται ο 3ος μεγαλύτερος ηλικιακά σε Open Era (1968) που φτάνει σε τελικό Grand Slam. Αναμένουμε τον αυριανό αγώνα απέναντι στον 4 φορές νικητή του τουρνουά Novak Djokovic.

Πηγή: atptour.com

 

 

alexandra mpampaliΤελικός Wimbledon με Federer-Djokovic!