Νέα

Το «αντίο» ενός θρύλου…

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της γενιάς του, ο Andy Murray ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες στη συνέντευξη τύπου πριν το Australian Open ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά το φετινό Wimbledon, αλλά φοβάται ότι το Australian Open της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να είναι το τελικό τουρνουά της καριέρας του.

Ο κάτοχος τριών τίτλων Grand Slam, εμφανώς συγκινημένος, χρειάστηκε να αποχωρήσει πρώτα από το δωμάτιο για να ηρεμήσει, πριν επιστρέψει και να δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είμαι σε θέση να παίξω με αυτό τον πόνο για άλλους τέσσερις ή πέντε μήνες», δήλωσε ο 31χρονος Βρετανός.

«Θέλω να φτάσω στο Wimbledon και να σταματήσω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω αυτό».

Ωστόσο, ο Murray προτίθεται να παίξει στο εναρκτήριο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του Australian Open εναντίον του Ισπανού Roberto Bautista Agut, Νο 22 του ταμπλό την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρώην Νο 1 στο κόσμο είχε μία χειρουργική επέμβαση στο δεξί ισχίο του τον περασμένο Ιανουάριο και έχει παίξει 14 αγώνες από τότε που επέστρεψε στο άθλημα τον περασμένο Ιούνιο.

«Πονάω πάρα πολύ εδώ και περίπου 20 μήνες, έχω κάνει σχεδόν όλα όσα μπορούσα για να προσπαθήσω να απαλύνω τον πόνο στο ισχίο μου καλύτερα»

«Είμαι σε καλύτερη θέση σε σχέση με έξι μήνες πριν, αλλά εξακολουθώ να πονάω πολύ. Μπορώ να παίζω ακόμα σε ένα επίπεδο, αλλά όχι στο επίπεδο που θα ήθελα και έχω συνηθίσει».

Πηγή: Jonathan Jurejko, BBC Sport
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Scott Barbour/Getty Images

userEditorΤο «αντίο» ενός θρύλου…