Νέα

Τσιτσιπάς και Περβολαράκης- Davi’s Cup

Η Ελλάδα γνωρίζει και είναι περήφανη για τον εθνικό ήρωα του τένις Στέφανο Τσιτσιπά, παρόλα αυτά ύστερα από τις πρώτες τέσσερις μέρες της διοργάνωσης Davi’s Cup η οποία πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας στο Τατόι Club  μπορούμε να είμαστε υπερήφανη για ολόκληρη την Ελληνική συμμετοχή.

Ο Περβολαράκης  κέρδισε 3 από τους 4 μονούς αγώνες που είχε αυτή την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό,παράλληλα με τον Τσιτσιπά, στην Ελλάδα προχωρώντας στην επόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup II.

Ο 23 χρονών Περβολαράκης είναι μισός Έλληνας και μισός Κύπριος και γνωρίστηκε πρώτη φορά από κοντά με τον Τσιτσιπά με τον οποίο και συνεργάστηκε στα διπλά έχοντας έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα απέναντι στο δυνατό δίδυμο Lukasz Kubot και  Marcin Matkowski.

Ο Στέφανος δήλωσε για τον Περβολαράκη:

«Είμαι πραγματικά περήφανος γι ‘αυτόν. Είναι ένα πολύ καλό παιδί .Τον νοιώθω πραγματικά, όπως την ηρεμία του, την ψυχολογική ισορροπία του όταν είναι στο γήπεδο, με εμπνέει πολύ, παρόλο που δεν είναι ακόμα στην κορυφή του 100, νιώθω σαν να μπορώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από αυτόν, επειδή είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπεις συνήθως στα τουρνουά. »

«Είναι τόσο τόσο γειωμένος και τόσο ισορροπημένος,νιώθω σαν να μπορώ να τον εμπιστευθώ,νιώθω πως όποια και αν είναι η απόφαση που παίρνει, είναι πάντα προς το καλύτερο και δεν είναι λάθος γι ‘αυτόν και είμαι πραγματικά υπερήφανος που έχουμε έναν παίκτη σαν αυτόν στην ομάδα μας, γιατί μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.»

Ο Περβολαράκης αυτή την στιγμή είναι στο Νο 462 στο παγκόσμιο τένις και ενθάρρυνε όλα τα παιδιά, έφηβους αλλά και ηλικίας 18 και άνω να συνεχίσουν να ακολουθούν τα όνειρά τους καθώς και ο ίδιος  ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό τένις στα 22 του χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο Τσιτσιπάς αφήνει την Αθήνα με πολλές θετικές εμπειρίες από την νίκη του Davis Cup, παρόλο που ήρθε πίσω στην πατρίδα του με τέσσερις ήττες από τα προηγούμενα τουρνουά.

Αισθάνεται πως του έκαναν πολύ καλό στην ψυχολογία του οι συνεχόμενες νίκες στους αγώνες του, η συνεργασία του με την Ελληνική ομάδα, καθώς και όλη η υποστήριξη του Ελληνικού φανατικού κοινού του στην κερκίδα κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων στην διοργάνωση του  Davi’s Cup παρόλο που ήταν χαμηλότερο του επιπέδου που έχει συνηθίσει να αγωνίζεται, ήταν ο,τι καλύτερο για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του και να νοιώσει όμορφα για τους επόμενους αγώνες όπως ο ίδιος δήλωσε.

Πηγή: daviscup.com

 

alexandra mpampaliΤσιτσιπάς και Περβολαράκης- Davi’s Cup