Νέα

Χωρίς… ανάσα στο Αυστραλιανό Όπεν!

Ξεκινά αύριο το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη αλλά όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί υπερβολικά από τις πυρκαγιές στη Βικτόρια ώστε να εγείρεται προβληματισμός για τη σκοπιμότητα της πραγματοποίησης του ίδιου του Grand Slam.

Μετά την κατάρρευση από αναπνευστικά προβλήματα πολυάριθμων αθλητών στο γήπεδο όπως η Dalila Jakupovic από τη Σλοβακία η κατάρρευση της οποίας έκανε το γύρο του κόσμου ξέσπασε εκνευρισμός μεταξύ των διαγωνιζομένων καταγγέλλοντας τις συνθήκες στις οποίες αθλούνται καθώς και ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόβλεψη από τη διοργάνωση. Ένταση ξέσπασε ωστόσο και μεταξύ των αθλητών καθώς οι λιγότερο γνωστοί αθλητές κατηγόρησαν αυτούς που βρίσκονται σε πιο ψηλή κατάταξη και επομένως ασκούν μεγαλύτερη επιρροή, ότι εθελοτυφλούν για να μην χάσουν τις υπερβολικά μεγάλες αμοιβές τους.

Πυρά έχουν δεχτεί ο Rodger Federer, Ο Rafael Nadal αλλά και ο επί επτά φορές νικητής του Grand Slam Novak Djokovic που είναι μάλιστα και πρόεδρος του συλλόγου των αθλητών τένις. Ωστόσο ο Federer διέψευσε την αγνωμοσύνη τους και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μία λύση συμφέρουσα για όλους, ενώ ο Djokovic δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο πριν την έναρξη ώστε να αποφασιστεί αν θα γίνουν καθυστερήσεις μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Από τις γυναίκες το ν. 5 σε κατάταξη Elina Svitolina εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό της για την υγεία των αθλητών προτείνοντας έγκαιρη παρέμβαση.

Από την άλλη ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση Craig Tiley δήλωσε πως η μόλυνση δεν έχει ξεπεράσει το όριο που καθιερώθηκε από τις αρμόδιες για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας αρχές που είναι τα 200(PM) και άσκησε δριμεία κριτική στον λανθασμένο και μη έγκυρο τρόπο τρόπο μετάδοσης των πληροφοριών. Ωστόσο, άφησε και εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθυστερήσεις των αγώνων λόγω της πρωτοφανούς μόλυνσης.

πηγή:   https://www.tennis.com/

εικόνα: https://www.gettyimages.com/

 

maria chamilakiΧωρίς… ανάσα στο Αυστραλιανό Όπεν!