Νέα

Όταν η φιλανθρωπία συναντά το τένις

Όλο και περισσότεροι τενίστες καταπιάνονται με τη φιλανθρωπία παράλληλα με το πάθος τους για το τένις. Το παράδειγμα έχουν δώσει τα μεγάλα ονόματα του χώρου και ακολουθούν άλλοι πολλοί..Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρότζερ Φέντερερ του οποίου το ίδρυμα χρηματοδοτεί αθόρυβα την εκπαίδευση σε φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου. Ο εκατομμυριούχος παίκτης στηρίζει τις υποδομές των υπαρχουσών σχολικών υποδομών και φροντίζει ακόμη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών.

Ένας ακόμα τρόπος υποστήριξης των φιλανθρωπικών δράσεων είναι η συμμετοχή σε φιλανθρωπικούς αγώνες και τουρνουά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είναι ένας από τους εκπρόσωπος της οργάνωσης «Μαζί για το παιδί» και έχει συμμετάσχει σε αγώνες των οποίων τα έσοδα διατίθενται σε παιδιά με ειδικά χαρίσματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αλλά και οι γυναίκες τενίστριες αναλαμβάνουν φιλανθρωπικό έργο. Η Serena Williams στηρίζει τη φιλανθρωπική δράση της φίλης της και δούκισσας του Σάσεξ Megan Markle ενώ μέσα από το δικό της ίδρυμα βοηθά θύματα βιαιότητας και στηρίζει επίσης εκπαιδευτικούς σκοπούς χτίζοντας σχολεία σε χώρες της Αφρικής απ΄’ όπου και κατάγεται.

Μια άλλη φιλανθρωπική κινητοποίηση αφορά την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον. Η καλύτερη τενίστρια του Πουέρτο Ρίκο Puig έσπευσε να βοηθήσει το νησί της μετά τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη από τον τυφώνα Maria του περασμένου Σεπτεμβρίου. Μέσω της διαδικτυακής κινητοποίησής της κατάφερε να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό των 150.000 δολαρίων ενώ διοργάνωσε εκδηλώσεις για να μοιραστούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των καταστροφών.

Φαίνεται ότι το αθλητικό πνεύμα συνοδεύεται από τα φιλανθρωπικά αισθήματα. Μήπως είναι και εκείνο που τα καλλιεργεί;

πηγή: https://www.cnn.gr

εικόνα: https://www.cnn.gr

maria chamilakiΌταν η φιλανθρωπία συναντά το τένις