Νέα

14ος Grand Slam τίτλος για τον Djokovic!!

O Novak Djokovic «έριξε» τον «Πύργο» Juan Martin Del Potro, κερδίζοντάς με 3-0 σετ σε έναν τελικό που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο US Open για 3η φορά στην καριέρα του και ισοφάρισε το ρεκόρ των 14 Grand Slam τίτλων του μεγάλου Pete Sampras.

2ο συνεχόμενος Grand Slam τίτλος για τον Novak Djokovic, που μετά από το Wimbledon κατέκτησε και το US Open.

Για 3η φορά στην καριέρα του κατέκτησε το US Open o Djokovic, μετά από το 2011 και το 2015, ενώ έφτασε τους 14 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το σπουδαίο ρεκόρ του Pete Sampras, που πριν από 10 χρόνια ήταν το κορυφαίο όλων των εποχών! Τώρα είναι το 3ο κορυφαίο, πίσω από αυτά των Roger Federer (20) και Rafael Nadal (17).

Για 15η φορά σε 19 συναντήσεις o Djokovic κέρδισε τον Del Potro.

Ο Del Potro θα πέσει στο Νο. 4 (από το Νο. 3), αλλά είχε το καλύτερό του τουρνουά μετά από 9 χρόνια, απ’ όταν είχε κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, στο US Open του 2009.

Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου του US Open, ο Novak Djokovic εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Juan Martin Del Potro θα επιστρέψει στη θέση του πρωταθλητή του US Open.

«Θέλω να συγχαρώ τον Juan Martin για αυτά που έχει κάνει τα τελευταία 4-5 χρόνια, με τους τραυματισμούς στον καρπό κατάφερε να επιστρέψει, συνέχισε να πιστεύει στον εαυτό του και πως μπορεί να γίνει κορυφαίος παίκτης και να διεκδικεί Grand Slam τίτλους. Του εύχομαι τα καλύτερα και ξέρω πως θα βρεθεί ξανά εδώ, με το τρόπαιο του πρωταθλητή», δήλωσε ο Djokovic, o οποίος εκτός από απεριόριστο σεβασμό, τρέφει και φιλικά συναισθήματα για τον «Πύργο».

userEditor14ος Grand Slam τίτλος για τον Djokovic!!