Νέα

Davis Cup- ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Η χθεσινή και η σημερινή μέρα έκριναν το αποτέλεσμα για τους υποψηφίους «των κορυφαίων» που θα οδηγηθούν στους τελικούς του ανανεωμένου Davis Cup by Rakuten.

      Ο νούμερο 1. τενίστας Rafael Nadal ήταν ο εμπνευστής για μια ισπανική αλλά και δραματική νίκη εναντίον της Μ. Βρετανίας! Αφού η πόλη του και πόλη φιλοξενίας του αγώνα δέχθηκε ένα πρώτο ισχυρό πλήγμα από τη φιλόδοξη νίκη του Βρετανού Kyle Edmund στα μονά με 6-3 7-6(3) εναντίον του Ισπανού Feliciano Lopez και συμπαίκτη του Rafael Nadal στα διπλά, χρειάστηκε να καταβληθούν όλες οι δυνάμεις των Ισπανών για να ισοφαρίσουν αυτή την ήττα. Έτσι και έγινε τελικά όταν ο Nadal νίκησε σε όλα τα σετ των μονών 6-4 6-0 εναντίον του Dan Evans αλλά και στα διπλά εναντίον των Jamie Murrey και Neal Skupski σε συνεργασία με τον Feliciano Lopez με μια οριακή νίκη 7-6(3) 7-6(8).

     Από την άλλη, ο Καναδάς κατόρθωσε να φτάσει για πρώτη φορά στα τελικά του Davis Cup αιφνιδιάζοντας την Ρωσία. Αλλά και στην περίπτωση του Καναδά συνέβη κάτι αντίστοιχο με την Ισπανία που κατόρθωσε να ισοφαρίσει μετά από ήττα. Συγκεκριμένα, ενώ ο Καναδός Vasek Pospisil έμεινε πίσω στον πρώτο αγώνα από την εξαιρετική επίδοση του Andrey Rublev στα μονά με 4-6 4-6 όταν ένωσε τις δυνάμεις του στα διπλά με τον Denis Shapovalov, ο οποίος είχε προηγηθεί στα μονά του αντιπάλου του Karen Khachanov με 6-4 4-6 6-4, πέτυχαν μια πανηγυρική νίκη με 6-3 3-6 7-6(5).     .

   Αναμένονται τα αποτελέσματα της Δευτέρας που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή του Davis Cup. Θα πετύχει ο Καναδάς την πρώτη ιστορική του νίκη ή θα είναι η Ισπανία αυτή που χαρίσει την νίκη στην πόλη της επιβεβαιώνοντας τον κανόνα;

πηγή: https://www.daviscup.com

 

maria chamilakiDavis Cup- ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ