Νέα

Nadal δαγκωτό!

Ο Rafael Nadal επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με μια εμφατική εμφάνιση κατέκτησε τον 3ο τίτλο του στο US Open και 16ο σε Grand Slam διοργανώσεις!

Ο νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, δίνοντας συνέχεια στις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Αμερικανικό Open, επιβλήθηκε του «πρωτάρη» σε τελικούς Grand Slam Νοτιοαφρικανού Kevin Anderson με 6-3 6-3 6-4, κατακτώντας άλλον ένα Grand Slam τίτλο και επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι εκτός από «Βασιλιάς στη χωμάτινη επιφάνεια» έχει επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και στη σκληρή επιφάνεια!

Ο Nadal, έγινε ένας από τους έξι παίκτες της Open era που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον 3 US Open, μαζί με τους Federer, Pete Sampras και Jimmy Connors, που έχουν από 5, τον John McEnroe ο οποίος έχει 4 και τον Ivan Lendl, ο οποίος 3.

«Ήτανε δύο σπουδαίες εβδομάδες», δήλωσε ο Nadal μετά τον θρίαμβό του. «Ανέβαινε το επίπεδο του τένις μου, αυξανόταν η αυτοπεποίθηση μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Ναι, έχω αυτό το τρόπαιο μαζί μου και πάλι εδώ στη Νέα Υόρκη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τελειώσω τα Grand Slam, μετά από μια πολύ συναισθηματική σεζόν από όλες τις απόψεις».

Αποδίδοντας εξαιρετικά πίσω από το σερβίς του, ο Rafa δεν κινδύνευσε ποτέ από τον Νοτιοαφρικανό αντίπαλό του καθώς δεν του επέτρεψε σε κανένα από τα 14 service game του να κερδίσει πάνω από δύο πόντους! Η κυριαρχία στο σερβίς του Nadal  μάλιστα ήταν τέτοια, που ο  Anderson κατάφερε να κερδίσει μόλις 15 πόντους!

«Είμαι τόσο χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξα, τόσο χαρούμενος με τον τρόπο με τον οποίο κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση και με τον τρόπο που αγωνίστηκα σε όλη τη διοργάνωση. Παίζοντας καλύτερα ή χειρότερα, το ανταγωνιστικό πνεύμα υπήρχε εκεί όλη την ώρα επιδρώντας θετικά», ολοκλήρωσε ο Ισπανός.

userEditorNadal δαγκωτό!