Νέα

Philippoussis: ο Zverev μπορεί αλλά…

Το 2003 ο Mark Philippoussis ηττήθηκε στον τελικό του Wimbledon από τον Roger Federer ο οποίος, κερδίζοντας τον 42-χρόνο πλέον Ελληνοαυστραλό, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Wimbledon.

Σχεδόν 16 χρόνια μετά, ο Philippoussis σε συνέντευξή του στο Metro.co.uk, βλέπει στο πρόσωπο του Alexander Zverev αυτόν που μπορεί επιτέλους να «σπάσει» την κυριαρχία των Federer, Nadal και Djokovic, αρκεί να βρει τον τρόπο να επιβληθεί και στα Grand Slam.

«Είναι τρελό, πως ακόμα αυτοί οι τρεις είναι κυρίαρχοι. Είναι απίστευτο αν το σκεφτείς. Ο μόνος που έχει βγει μπροστά μέχρι στιγμής είναι ο Zverev. Αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα στα Grand Slams. Είναι πολύ μακριά από το να το πετύχει στα Grand Slam. Πρέπει να το επιταχύνει, ξεκινώντας από το Australian Open”, δήλωσε ο Philippoussis και συνέχισε αναλύοντας το παιχνίδι του 21-χρόνου Γερμανού.

“Το παιχνίδι του παραμένει πίσω στη βασική γραμμή και εντάξει αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά όταν πρέπει να κερδίσεις επτά αγώνες στα πέντε σετ, πρέπει να περάσεις την πρώτη εβδομάδα χωρίς να εργαστείς τόσο σκληρά. Κατά τη γνώμη μου, απλά μένει δύο με τρία μέτρα πίσω από τη βασική γραμμή και κάνει πάρα πολύ δουλειά με αυτόν το τρόπο.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν παίζεις στα δύο νικηφόρα σετ, στα τουρνουά που κέρδισε τρία ή τέσσερα το τρέχον έτος, αλλά στα Grand Slams είναι μια διαφορετική ιστορία. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και παθαίνει ζημιά στην πορεία των αγώνων από παιδιά που απλά δεν πρέπει να πληγωθεί. Μένει πολύ πίσω στη βασική γραμμή”.

Παρ’όλα αυτά, για τον Philippoussis ο Zverev παραμένει το φαβορί ανάμεσα στους νέους αθλητές κάτω των 23 ετών για να κερδίσει έναν Major τίτλο. “Κατά τη γνώμη μου αυτός θα είναι ο επόμενος καθώς έχει τα όπλα να το πετύχει, έχει όλο το πακέτο”.

Πηγή: George Bellsaw, www.Metro.co.uk
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Getty Images

userEditorPhilippoussis: ο Zverev μπορεί αλλά…